20.02.2018 | 09:57

З  метою ознайомлення майбутніх випускників групи «кухарі-кондитери» Славутського професійного ліцею зі світом професій, їх специфікою та тонкощами професійної діяльності, професіографічним описом професій: кухар, пекар, кондитер, формувальник тіста – фахівцями Славутського МРЦЗ було організовано день відкритих дверей на підприємстві харчової промисловості з виробництва хліба та хлібобулочних виробів ПрАТ «Славутський хлібзавод». Захід проходив в рамках комплексного профорієнтаційного  проекту для молоді  «Від мрії до дії».

Інженер-технолог Славутського хлібзаводу Ірина Іщук ознайомила учасників заходу з сспецифікою роботи підприємства - продемонструвала процес приготування закваски для тіста, формування хліба та його безпосереднє випікання. Ознайомила з тонкощами виготовлення «Бородинського хліба», специфікою роботи печі, наочно продемонструвала  якісну і запашну продукцію вже у складі готової продукції, звідки хліб відвантажується й надходить у місця збуту. «Славутський хлібзавод дотримується традиційної перевіреної роками технології випікання хліба, тобто опарної. Поскільки завдяки опарному методу досягається найвища якість хліба,  а на території заводу діє акредитована лабораторія, де постійно досліджуються вироби за різними хіміко-бактеріологічними показниками, проводиться радіологічний контроль, а також контроль за якістю вхідної сировини - борошна, солі, цукру тощо. Адже якість продукції – це репутація нашого закладу,  оцінка наполегливої і якісної роботи цілого колективу людей – фахівців своєї справи», - сказала пані Ирина.

Особливо цікавою для учнів виявилася демонстрація роботи фахівців кондитерського цеху. Слойки, ріжки з маком і кремом, круасани, солодкі корзинки, тістечка та торти, короваї та рулети – і це далеко не весь асортимент виробів Славутського хлібзаводу, до яких долучаються майстри-кондитери.

Учасники на власні очі мали нагоду побачити повний цикл виробництва кондитерських виробів, починаючи з самого процесу формування тіста, закінчуючи випіканням та художнім оформленням помадкою та кремами, декоративними квітами. Начальник кондитерського цеху Світлана Павлюк охоче ділилася своїм багаторічним досвідом з майбутніми кухарями-кондитерами, знайомила з тонкощами професійної діяльності, специфікою виробництва та деякими секретами виготовлення кондитерської продукції.

Усі учасники заходу були приємно вражені затишком й санітарною чистотою підприємства, теплотою та відкритістю працівників. Ліцеїсти мимохіть осмислили цінність та перспективність побачених результатів професійної діяльності фахівців Славутського хлібзаводу, зрозуміли вагомість професіоналізму кожного працівника в підтримці репутації закладу!

Участь у заході взяли 14 учнів професійного ліцею.

За матеріалами Славутського МРЦЗ